Достапен луксуз

Цени за Rexton W

Made_in_Korea

Korean Premium

Ssang Yong е премиум марка и како таква им дава на клиентите можност за порачка на автомобил “по мерка” - индивидуален до последниот детаљ. Се разбира, овластениот застапник за Македонија Мак Ратола предлага и готови, внимателно конфигурирани решенија. Тие ги задоволуваат најчесто среќаваните барања и даваат предност пред долгиот рок за фабричка испорака.

Во индивидуалниот поход на конфигурирањето на автомобилот заедно со естетиката и механиката, во сообразност со Вашите барања и потреби, може да Ви пристапат во помош нашите стручни кадри. Сега консултантите од Мак Ратола ќе Ви предложат не само автомобил, туку и нов член на Вашето семејство, љубимец, верен пријател. Треба само да се обратите во нашиот салон, да кажете што барате од еден теренец и да уживате во презентацијата.

Со пристапни цени и поволни услови на плаќање ќе можете да си дозволите автомобил од Вашите соништа.

Специjална понуда

Понудата важи само за ограничени количини возила на лагер.

Ниво на опременост 200 e-XDi дизел 155к.с. 220 e-XDi дизел 178к.с.
6 MT 5 AT 6 MT 7 AT
Advance 4x2 23'000 - 24'325 26'275
Advance 4x4 - 26'200 25'875 27'825
Premium 4x4 - 30'800 - 33'130
Premium 4x4 Le - - - 34'730
6 MT = 6-степена механичка менувачка кутија
5 AT = 5-степена автоматска менувачка кутија Мерцедес-Бенц E-Tronic
7 AT = 7-степена автоматска менувачка кутија Мерцедес-Бенц E-Tronic

4x4

MADE IN KOREA

Промоционална цена со ДДВ 18% во евра

Нивоа на опременост

Детален опис

Превземи го ценовникот со нивоа на опременост како детален опис (PDF) [208 kB]

Ниво Advance - од 23'000 евра

 • Мотор, погон и сопирачки

  Мотор 200 e-XDi 4-цилиндричен, дизел со директно впрскување - 155 к.с. ● 6-степена механичка менувачка кутија ● Потпирање: предно независно, задно 5-точкино ● Ултра-крута шасија за зголемена сила ● Предни вентилирани диск сопирачки, задни диск сопирачки ● ABS - систем против блокирање на тркалата при сопирање, 4-канален ● ESP - електронски систем за динамичка контрола на стабилноста ● HBA - хидрауличен сопирачки асистент ● HDC - систем за контрола на спуштањето ● ASR - систем за контрола на пролизгување при поаѓање ● ARP - систем против превртување ● FTCS - систем за контрола на силата на моторот и силата на сопирање, против пролизгување на тркалата ● Сервоуправувач ● Бандажи од лесни легури 16" и гуми 235/75R16 ● Резервна гума ● TPMS - систем за контрола на притисокот во гумите ●

 • Надворешност

  Аеро брисачи предни со електрично затоплување ● Соларно предно стакло со вградена заштита од звуци ● Соларни стакла на предните врати, затемнети стакла на втор и трет ред ● Хромирана решетка на ладилникот ● Надолжни шини на покривот ● Проекционен тип фарови со дополнителни светла - водачи и дневни светла ● Дополнителни фарови за магла, вградени во предниот браник ● LED фарови за магла (само при 220 e-Xdi) ● LED стоп светла со дополнителни светла - водачи ● Надворешни огледала со ел. управување, преклопување и одмрзнување и вградени LED жмигавци ● Заден спојлер со интегрирано LED - трето стоп светло ●

 • Внатрешност

  7 комфорни места за патниците и возачот ● 2-ри ред седишта со преклоплив централен подлактник, 60:40 преклопување и ISOFIX систем ● 3-ти ред седишта - наполно преклоплив за равен под во багажникот ● Предни и странични воздушни перници ● Систем за одржување на постојана брзина Круз - контрол ● Електрично регулирање на нивото на фаровите од местото на возачот ● Висококонтрастни LED контролни уреди ● Електрично управање на стаклата на страничните врати ● Централно заклучување на сите врати со копче од кај возачот ● Радио подготовка: aнтена, инсталација и 6 звучници ● Пакет за пушачи (подвижен пепелник со осветлување и запалка) ● Климатроник со двоен филтер и систем за пречистување на воздухот ● Управување на аудио системот од воланот ● Волан и рачка на менувач со кожна облога ● Инструмент табла, централна конзола и врати со апликации карбон и метал ● Внатрешни прагови од не'рѓосувачки челик ● Централни конзоли на подот и покривот, мултифункционални ● Систем за заштита на акумулаторот при заборавени фарови ●

Опции за ниво Advance:

 • 5-степена автоматска менувачка кутија Мерцедес-Бенц E-Tronic со директен избор (само при 200 e-Xdi): +1'650 евра
 • 7-степена автоматска менувачка кутија Мерцедес-Бенц E-Tronic со директен избор (само при 220 e-Xdi): +1'950 евра
 • Мотор 220 e-XDi 4-цилиндричен, дизел со директно впрскување - 178 к.с.: +1'150 евра
 • 4WD - Погон на четирите тркала, демултипликатор (брзи и бавни) и префрлување во движење: +1,550 евра

Ниво Premium - од 30'800 евра (200 e-Xdi) / 33'130 евра (220 e-Xdi)

 • Ја вклучува целата опрема на ниво Advance и дополнително:

 • 5-степена автоматска менувачка кутија Мерцедес-Бенц E-Tronic со директен избор (при 200 e-Xdi) или 7-степена автоматска менувачка кутија Мерцедес-Бенц E-Tronic со директен избор (при 220 e-Xdi) ● 4WD - Погон на четирите тркала, демултипликатор (брзи и бавни) и префрлување во движење ● Задно независно 8-точкино потпирање ● Задни вентилирани диск сопирачки ● SSPS - променлива сила при управувањето со воланот, во зависиност од брзината ● Бандажи од лесни легури 18" Diamond cutting и гуми 255/60R18 (Bridgestone при 220 e-Xdi) ● Двопозиционен електронски управуван сончев кров ● Xenon предни фарови, со управување (само при 220 e-Xdi) ● Автоматски фарови (само при 220 e-Xdi) ● Автоматски предни брисачи со сензор за дожд (само при 220 e-Xdi) ● Електрохроматски ретровизор - автоматско затемнување на ретровизор ● 5 - степено загревање на предните седишта ● Електронско регулирање на седиштата: 8 насоки за возачот, 4 за сопатникот ● Easy Access Mode - автоматско ел. придвижување на седиштето на возачот за лесен пристап ● Возачко седиште и ретровизори со три мемории (при ел. седишта) ● Загревање на воланот ●

Опции за ниво Premium:

 • Кожен салон, перфориран и вентилирани предни седишта (само при 220 e-Xdi): +1'600 евра

Опции за сите нивоа:

 • Кожен салон: +1'400 евра
 • Покривач за багажниот дел и мрежа за транспортирање на високи товари: +230 евра
 • Безбедносен систем со вграден имобилајзер во клучот на возилото, со далечинско управување: +285 евра
 • Патосници од високо квалитетен материјал: + 90 евра
 • Боја металик или со висок сјај: +400 евра

Забелешки:

 • Понудата важи само за ограничени количини возила на лагер.
 • Сите варијанти на Rexton W, предложени од Мак Ratola®, се произведени во Јужна Кореа во погоните на SsangYong Company со основни компоненти од јужнокорејски и германски доставувачи, при тростепена контрола на квалитет.
 • Гаранција: 3 години или 100'000 километри.
 • Сите цени се во евра со ДДВ 18%
 • Ratola® го задржува правото да извршува промени без дополнително известување.

Нивоа на опременост

Компаративна табела

Ниво на опременост: Advance Premium
Мотор и менувач
200 e-XDi 4-цилиндричен, дизел со директно впрскување - 155 к.с. STD
220 e-XDi 4-цилиндричен, дизел со директно впрскување - 178 к.с. 1'150
6-степена механичка менувачка кутија STD ×
5-степена автоматска менувачка кутија Мерцедес-Бенц E-Tronic со директен избор (само при 200 e-Xdi) 1'650
7-степена автоматска менувачка кутија Мерцедес-Бенц E-Tronic со директен избор (само при 220 e-Xdi) 1'950
Погон Advance Premium
4WD - Погон на четирите тркала, демултипликатор (брзи и бавни) и префрлување во движење 1'550
Потпирање: предно независно, задно 5-точкино STD
Задно независно 8-точкино потпирање (при автоматска менувачка кутија) STD ×
Ултра-крута шасија за зголемена сила STD
Предни вентилирани диск сопирачки, задни диск сопирачки STD
Задни вентилирани диск сопирачки STD ×
ABS - систем против блокирање на тркалата при сопирање, 4-канален STD
ESP - електронски систем за динамичка контрола на стабилноста STD
HBA - хидрауличен сопирачки асистент STD
HDC - систем за контрола на спуштањето STD
ASR - систем за контрола на пролизгување при поаѓање STD
ARP - систем против превртување STD
FTCS - систем против пролизгување на тркалата STD
Сервоуправувач STD
SSPS - променлива сила при управувањето со воланот, во зависиност од брзината STD ×
Бандажи од лесни легури 16" и гуми 235/75R16 STD ×
Бандажи од лесни легури 18" Diamond cutting и гуми 255/60R18 (Bridgestone при 220 e-Xdi) STD ×
Резервна гума STD
TPMS - систем за контрола на притисокот во гумите STD
Надворешност Advance Premium
Аеро брисачи предни со електрично затоплување STD
Соларно предно стакло со вградена заштита од звуци STD
Соларни стакла на предните врати, затемнети стакла на втор и трет ред STD
Хромирана решетка на ладилникот STD
Надолжни шини на покривот STD
Двопозиционен електронски управуван сончев кров STD ×
Проекционен тип фарови со дополнителни светла - водачи и дневни светла STD
Xenon предни фарови, со управување (само при 220 e-Xdi) STD ×
Дополнителни фарови за магла, вградени во предниот браник STD
LED фарови за магла (само при 220 e-Xdi) STD
LED стоп светла со дополнителни светла - водачи STD
Надворешни огледала со ел. управување, преклопување и одмрзнување и вградени LED жмигавци STD
Заден спојлер со интегрирано LED - трето стоп светло STD
Внатрешност Advance Premium
7 комфорни места за патниците и возачот STD
2-ри ред седишта со преклоплив централен подлактник, 60:40 преклопување и ISOFIX систем STD
3-ти ред седишта - наполно преклоплив за равен под во багажникот STD
Предни и странични воздушни перници STD
Систем за одржување на постојана брзина Круз - контрол STD
Електрично регулирање на нивото на фаровите од местото на возачот STD
Автоматски фарови (само при 220 e-Xdi) STD ×
Автоматски предни брисачи со сензор за дожд (само при 220 e-Xdi)
Електрохроматски ретровизор - автоматско затемнување на ретровизор STD ×
Висококонтрастни LED контролни уреди STD
Електрично управање на стаклата на страничните врати STD
Централно заклучување на сите врати со копче од кај возачот STD
Радио подготовка: aнтена, инсталација и 6 звучници STD
Пакет за пушачи (подвижен пепелник со осветлување и запалка) STD
Климатроник со двоен филтер и систем за пречистување на воздухот STD
5 - степено загревање на предните седишта STD ×
Електронско регулирање на седиштата: 8 насоки за возачот, 4 за сопатникот
Easy Access Mode - авт. ел. придвижување на седиштето на возачот за лесен пристап
Возачко седиште и ретровизори со три мемории
Кожен салон, перфориран и вентилирани предни седишта (само при 220 e-Xdi) 1,600 ×
Управување на аудио системот од воланот STD
Волан и рачка на менувач со кожна облога STD
Загревање на воланот STD ×
Инструмент табла, централна конзола и врати со апликации карбон и метал STD
Внатрешни прагови од не'рѓосувачки челик STD
Централни конзоли на подот и покривот, мултифункционални STD
Систем за заштита на акумулаторот при заборавени фарови STD
Боја металик или со висок сјај 400
Аксесоари Advance Premium
Кожен салон 1,400
Покривач за багажниот дел и мрежа за транспортирање на високи товари 230
Безбедносен систем со вграден имобилајзер во клучот на возилото, со далечинско управување 285
Патосници од високо квалитетен материјал 90
Цени Advance Premium
Промоционална цена во евра со ДДВ 18% Eur 23'000 30'800

Легенда: - Опрема вклучена во цената, - Опција, × - Не е во понуда со тој пакет;

Забелешки:

 • Понудата важи само за ограничени количини возила на лагер.
 • Сите варијанти на Rexton W, предложени од Мак Ratola®, се произведени во Јужна Кореа во погоните на SsangYong Company со основни компоненти од јужнокорејски и германски доставувачи, при тростепена контрола на квалитет.
 • Гаранција: 3 години или 100'000 километри.
 • Сите цени се во евра со ДДВ 18%
 • Ratola® го задржува правото да извршува промени без дополнително известување.

Превземи го ценовникот со нивоа на опременост како табела (PDF) [80 kB]