Технички спецификации

Технички спецификации за Rexton W со Euro 5 стандард на издувни гасови

Превземи технички спецификации (PDF) - 1.5MB

Мотор

200CDI
Задвижувани тркала

2WD
4WD
Prenos

6MT 5AT
6MT 5AT

Мотор Гориво
- Дизел
Систем за гориво
- Common-rail, висок притисок, директно впрскување
Обем
см3 1'998
Дијаметар X од
мм 86.2 x 85.6
Компресија
- 16.5 : 1
Цилиндри
- 4, редни
Перформанси Макс. сила kW/врт./мин. 114/4'000
КС/врт./мин. 155/4'000
Макс. врт. момент
Nm/врт./мин. 360/1'500~2'800
Макс. брзина
км/ч. 173 175
173 175

Забрзување 0-100 км/ч.
сек. 11 10
11 10

Погон Задвижувани тркала
- Задни тркала
4x4, со “part-time” заклучување
Менувач
- Рачен, 6+1 Автомат. Mercedes-Benz E-Tronic, 5+2
Рачен, 6+1 Автомат. Mercedes-Benz E-Tronic, 5+2

Потпирање предно -
Систем со двојни вилушки и спирални пружини. Стабилизатор.
задно - Multi-link во 5 точки со спирални пружини, или удар-абсорбирачки во 8 точки (IRS). Стабилизатор.
Управување
- Хидраулично сервоуправување
Сопирачки предни - Дискови, вентилирани
задни - Дискови, (вентилирани во комбинација со IRS)
Бандажи
- Лиени, 7.0J x 16 или 7.5J x 18
Гуми


- 235/75 R16 или 255/60 R18
Габарити Должина
мм. 4'755
Ширина
мм. 1'900
Височина
мм. 1'840 : со шини на покривот
Меѓуосно растојание
мм. 2'835
Траг тркала напред мм. 1'570
назад мм. 1'570
Надвиснување напред мм. 885
назад мм. 1'035
Мин. Клиренс напред мм. 250
назад мм. 216 (IRS:260)
Мин. радиус на вртење
м 5.7
Агол на напаѓање напред
степени 28.0
Агол на напаѓање назад
степени 25.5
Агол на наклон
степени 22.5
Седишта, вклучително возачкото
број 7
Тежини Макс. Теж.
кг. 2'650
2'710
Нето теж.
кг. 1'901~1'960 1'925~1'993 1'960 ~ 2'024 1'985 ~ 2'049
Макс. теж. на приколка со сопирачки кг. 2'600
без сопирачки кг. 750
Гориво Потрошувачка вон град лит./100 км. 6.1 6.4 6.3 6.7
град лит./100 км. 9.4 9.5 9.4 9.9
комбинирано лит./100 км. 7.3 7.5 7.4 7.8
CO2 (комбинирано)
г/км. 193 199 196 206
Обем на резервоарот
литри 78
Стандард на емисија на издувни г.

Euro 5

Забелешки:

2WD: Погон на задните тркала.
4WD: 4x4, со “part-time” заклучување.
Ratola® ги задржува правата за промена на спецификацијата без претходно известување.