Модерна рафинираност и луксуз

Робусноста на SUV интерпретирана во софистициран стил

Внатрешноста на Rexton W е подигната до ниво на премиум класа, а нејзиниот модерен стил обезбедува комфор за возачот и патниците како во луксузен салон. Чувството на луксуз го доживувате веднаш штом ќе влезете во кабината, почнувајќи од ќумурно црната внатрешност надополнета со метални апликации. Тоа чувство расте се' посилно со секој ваш контакт со многубројните додатоци, вградени во функција на задоволување на секоја ваша желба.

Простор за возачот

Истакнат и функционален

Rexton W driver's seat

Попријатно искуство во возењето насекаде

Од едноставната и елегантна инструмент табла па се до современите, ненаметливи контролни команди на уредите, повеќе од јасно е дека Rexton W е стилски и внатре како и однадвор. Луксузниот ентериер е комплетиран благодарејќи им на уредите вградени за задоволување на сите ваши потреби, како и завршните материјали со врвен квалитет.


Rexton W supervision gauge cluster

Инструмент табла

Комбинација на едноставност и стил: со зелена боја во нијанса на скапоцениот камен Жад, вашите очи ќе бидат постојано опуштени а LED контролните сијалички видливи во секое време.

Rexton W centre fascia

Централна контролна табла

Сребрената боја на централната контролна табла во комбинација со блескав алуминиумски прав и елегантни хром линии, дава едноставен а истовремено луксузен ефект.


Rexton W heated seats

Удобни седишта со функција на греење

Сите седишта имаат функција на греење и функција на прилагодување на потпирачот за грб за што поудобно возење за патниците и возачот. Предните седишта располагаат со подесување на температурата во 5 степени – и се во самиот врв на својата класа, додека греењето на вториот ред седишта има функција за вклучување и исклучување. Функција на греење на седиштата обезбедува удобно возење и при екстремно студените зимски денови.

Rexton W centre fascia

Лумбална поддршка

Возачкото седиште е дизајнирано така што посебно внимание и е посветено на удобноста на возачот и оптимална поддршка за телото при возење. Дополнителната лумбална поддршка обезбедува посилна и побезбедна поддршка за долниот дел на грбот. Ергономски дизајнираното седиште овозможува поголема удобност за време на долгите патувања.


Rexton W memory seat

Систем за меморирање на возачкото седиште …


Дури тројца различни возачи можат да ги внесат своите параметри за позиционирање на седиштето и надворешните ретровизори.

… со систем за лесно влегување во возилото

Возачкото седиште се спушта и поместува наназад после гасење на моторот и вадење на клучот од бравата.

Rexton W easy access system

Систем за едноставен влез во возилото

8-way adjustable power seat

Седиштето се подесува во 8 правци

Rexton W headrest movement

Нов тип потпирач за глава

Внатрешен простор

Зголемена флексибилност за зголемена вредност

Rexton W претставува врв на практичноста, овозможувајќи ви да сторите повеќе и понесете повеќе. Седиштата можат да се прилагодуваат на различни начини како би се постигнала максимална искористеност на пространата внатрешност. Носачите за багажник на покривот се погодни за превоз на велосипеди како и други големи предмети од кои не сакате да се откажете при вашите екскурзии во природата.


Rexton W seat variation 1

7 места за седење

Максимален капацитет: овозможува удобен превоз за 7 патници

Rexton W seat variation

Преклопен 3. ред седишта

Овозможува удобен превоз за 5 патници и голем багажен простор


Rexton W seat variation 3

40% преклопен 2. ред седишта

Може да се превезуваат долги предмети како на пр. Голф торби, скии и сл.

Rexton W seat variation 4

Преклопен 2. ред седишта

Максимален капацитет на багажниот простор за превоз на предмети со големи димензии

Бои на ентериерот

Темна или светла, кожа или текстил – сами креирајте ја својата внатрешност

Rexton W black interior

Црн ентериер

Достапен во кожа или високо квалитетен штоф

Beige interior

Беж ентериер

Достапен во кожа или рамно ткаен материјал