Дизајнерска концепција

eXciting Lifestyle Vehicle

XLV design concept

XLV е елегантен градски кросовер со современ дизајн и водечки во класата динамика и сигурност. Роден од футуристичкиот концепт XLV-Air, овој компактен SUV е проектиран така, да ги надмине Вашите очекувања по секој основ: комплетно нова платформа, актуелна, динамична и мускулеста силуета, модерен нов ентериер, нова линија на мотори, водечка всигурност во класата.

XLV interior concept

Нарекувајте го "Tivoli XL"

Споделувајќи ја истата платформа со Tivoli, XLV се одликува со продолжена каросерија после третиот столб, благодарејќи на што товарниот капацитет му нараснува до впечатливите 720 литри запремина. Истовремено, стилот кој го одликува моделот Tivoli е комплетно задржан и тука, вклучувајќи ја хармонично скроената каросерија на SUV, изгледот на спортски автомобил и лебдечкиот покрив.

Произведен во Јужна Кореја

Како и Tivoli, така и XLV се произведува во Јужна Кореја од SsangYong Motor, нај стариот корејски производител на автомобили и единствениот чија што специјалност е производството на автомобили 4x4 и SUV.

XLV design concept :: urban crossover