Технички спецификации

Технички спецификации за Korando со Euro 5 стандарди на издувни гасови

Превземи технички спецификации (PDF) - 517kB

Мотор 200 CDI 200 CDI HP 200 E
Задвижувани тркала FWD AWD FWD AWD FWD AWD
Мотор Гориво - Дизел Бензин
Систем за гориво - Common-rail, висок притисок, директно впрскување Multi point injection
Обем cc 1'998 1'998
Цилиндри - 4, редни 4, редни
Перформанси Макс. сила kW/врт./мин. 110/4'000 129/4'000 110/6'000
КС/врт./мин. 149/4'000 175/4'000 149/6'000
Макс. врт. момент Nm/врт./мин. 360/1'500~2'800 360/2'000~3'000 197/4'000
Макс. брзина км/ч. 180 195 (186) 163 (165)
Забрзување 0-100 км/ч. сек. 10.9 10.0 10.8 (10.3) 10.8 (10.3) 12.2 (14.6) 12.2 (14.9)
Погон Менувач - Рачен, 6 брзини или Автоматски, DSI 6-брзини E-Tronic
Потпирање предно - MacPherson со спирални пружини и гасни амортизери. Стабилизатор.
задно - Multi-link со спирални пружини и гасни амортизери. Стабилизатор.
Управување - Електрично сервоуправување со назабена летва
Сопирачки предни - Дискови, вентилирани
задни - Дискови
Бандажи - Лиени, 6.5J x 16 или 6.5J x 17 или 6.5J x 18
Гуми - 215/65 R16 или 225/60 R17 или 225/55 R18
Габарити Должина мм. 4'410
Ширина мм. 1'830
Височина мм. 1'675 (1'710 со шини на покривот)
Меѓуосно растојание мм. 2'650
Мин. клиренс мм. 180
Мин. радиус на вртење м. 5.4
Обем на багажник исправени седишта литри 486
спуштени седишта литри 1'312
Тежини Макс. теж. кг. 2'100~2'260
Нето теж. кг. 1'591~1'755
Макс. теж. на приколка со сопирачки кг. 2'000 1'500
без сопирачки кг. 750
Гориво Потрош. лит./100 км. 5.5 5.9 6.0 (7.3) 6.4 (7.5) 7.5 (8.0) 8.2 (8.5)
CO2 (комбинирано) г/км. 147 157 157 (194) 169 (199) 175 (185) 192 (198)
Обем на резервоарот литри 57
Стандард на емисија на изд. гас. - Euro 5

Забелешки:

Вредностите во заградите се однесуваат на верзијата со автоматски менувач.
FWD: Погон на предните тркала.
AWD: Погон на сите тркала со заклучување.
Ratola® ги задржува правата за промена на спецификацијата без претходно известување.