Технологии Върховно предствяне на пътя и извън него

tech cover
Високотехнологични функции за по-добра ефективност и максимално удоволствие от шофирането

Създадена от SsangYong, производител на всъдеходи с огромен опит, цялостната структура на Rexton е подчинена на стабилността - както на пътя, така и извън него. Новите двигатели и доказаното задвижване, усъвършенствано с модерни технологии, предлагат най-страхотно усещане, което можете да очаквате, управлявайки истински високопроходим автомобил.


Силно ново сърце

engine
По-добро представяне от всякога

Новият RX220e-XDi турбодизелов двигател с директно впръскване, с работен обем от 2,2 литра и мощност от 178 к.с., отговаря на европейския стандарт за контрол на вредните емисии Евро 6. Максималният му въртящ момент се поддържа в диапазона между 1,400-2,800 оборота в минута.

Двигателите XDi са в състояние да работят по най-добрия начин дори когато пътните условия са лоши. Използването на моторно масло с нисък вискозитет (5W 30), издържало екстремните тестове на Mercedes-Benz, прави смяната на масло по-рядка, а иновативната система multi-twister намалява значително разхода на моторно масло.


Превключи на по-висока скорост! Качествена механична или автоматична трансмисия за всеки стил на шофиране

transmission
6-степенна механична скоростна кутия

Покривайки широк диапазон от предавателни числа, 6-степенната механична скоростна кутия е разработена за по-добро начално ускорение и висока горивна ефективност при шофиране на магистрала при ниски обороти. Чрез оптимизация на смазването е подобрена цялостната работа и надеждността на скоростната кутия, а специално внимание е отделено на намаляването на шума при смяна на предавките.

7-степенна автоматична скоростна кутия от Мерцедес

Автоматичната трансмисия 7G-tronic, произведена с технология от Mercedes-Benz, осигурява гладко и тихо превключване на предавките. Усъвършенстваният изкуствен интелект следи движението на автомобила и може да предвиди намеренията на водача, докато оптималната смяна на предавките осигурява най-доброто представяне при шофиране с висока скорост, като едновременно с това подобрява разхода на гориво.


Динамично шофиране, комфортно пътуване

tech cover 1
Удобство на лимузина, здравина на SUV

Rexton W разполага със същите съвременни технологии, отговарящи за гладката и комфортна возия, които можете да откриете в една луксозна лимузина. Пътуването в този SUV е гарантирано удоволствие както за водача, така и за пътниците.

Съвременно окачване за безопасно и приятно пътуване

suspension
Предни колела: независимо окачване с двойни триъгълни носачи и винтови пружини

Предните колела се поддържат от горните и долни рамена на носачите така, че винаги да са в контакт с пътя за по-добра стабилност. За гладката возия допринасят и двойно действащите газови амортисьори, стабилизиращата щанга и винтовите пружини.

Задни колела: 8-звенно независимо окачване

Rexton W има същите съвременни системи за окачване, които са използвани при много от луксозните лимузини за постигане на ниски нива на шума, което е от изключително значение както за пътното поведение, така и за комфортната возия. Всяка връзка изпълнява специфична задача при позиционирането на колелото, за да осигури постоянна стабилност на управлението при променящи се пътни условия. Нещо повече - колелата се движат независимо едно от друго, намалявайки тресенето на шасито по неравни терени и поддържайки оптимален контрол по всяко време.


Part-time 4WD: Автентичното SUV изживяване

Непостоянното 4х4 задвижване е огромно удобство и предимство на Rexton W. При нормални пътни условия, автомобилът се задвижва само от задните колела, намалявайки разхода на гориво поради по-ниското съпротивление от триенето при движение. Когато има нужда от допълнителна тяга и сцепление, водачът може да превключи на 4х4 задвижване в движение.

wd1
Нормални пътни условия Режим на задно предаване

При нормални пътни условия, 100% от въртящия момент на двигателя задвижва задните колела, така че Rexton да работи с максимална ефективност.


wd2
Заснежени и заледени пътища Режим на двойно предаване

Когато има нужда от допълнителна тяга и сцепление, водачът може да превключи на 4х4-задвижване без да се налага да спира. Този 4х4 режим намира приложение и при изкачване на стръмен наклон, защото осигурява на Rexton винаги плавно потегляне и безопасно движение.


wd3
Хлъзгави наклони и тежки офроуд условия Задвижване на 4-те колела с понижаваща предавка (4WD Lock)

Използвайте функцията за ръчно заключване на диференциала и принудително разпределяне на въртящия момент между предните и задните колела при скорост до 40 км/час. Заключващият се диференциал е задължителен за всеки любител на къмпинга и природата, защото е широко използван при дърпане на ремаркета с лодки или преминаване през тежки скалисти терени.


Сигурност Солидната платформа - основа на сигурността

safety cover
Максимална защита при удар

Rexton W е проектиран така, че да издържа на удар и натиск, ефективно защитавайки всички пътници. Предната му напречна греда е монтирана върху рамата, а предната и задната брони са подсилени за по-добро поглъщане на силата при удар отпред или отзад. Шасито, като цяло, е допълнително укрепено с покритие от високоякостна стомана. Вътре в купето, водачът е защитен от чупеща се при удар кормилна колона, предпазен колани с предопъвачи и ограничители на натоварването и въздушни възглавници.

Надеждната защита Превъзходна здравина и още нещо

safety reinforcement
Ултраяка рама

Високоякостната рама с трислойна конструкция е изградена така, че да поглъща и разсейва удари от всякакъв вид. Това означава по-малко вибрации в нормален режим на работа, по-голяма устойчивост и дълъг живот на купето като цяло, както и много по-добра защита в случай на катастрофа.


safety airbags
Предни и странични въздушни възглавници

При удар или катастрофа, пътниците са защитени от предни и странични въздушни възглавници.

safety bar
Странични защитни греди

Вградените във вратите стоманени греди осигуряват оптимална механична защита при страничен удар.


Интелигентна активна сигурност Изобилие от системи за предотвратяване на катастрофи

activess
Пълен контрол при всякакви обстоятелства

Rexton W е оборудван с най-модерните системи за активна сигурност, включително Електронна Стабилизираща Програма (ESP) с интегрирана система за електронно разпределение на спирачната сила (EBD), антиблокираща спирачна система (ABS), спирачен асистент (BAS), тракшън-контрол (TCS) и активна защита срещу преобръщане (ARP).

Система за контрол на спускането (HDC)

Когато наклонът при спускане достигне 10% или повече, системата HDC поема контрола върху спирачките и поддържа бавна и постоянна скорост на движение на автомобила. Така водачът може да се съсредоточи единствено върху управлението.

Електронна Стабилизираща Програма (ESP)

Усъвършенстваната Електронна Стабилизираща Програма (ESP) следи пътните условия и положението на автомобила, като има готовност да регулира мощността от двигателя и спирачната сила автоматично, ако водачът изгуби контрол върху мокър или заледен път или заради рязък завой при висока скорост.


esp1
Превенция на катастрофи, свързани с неправилно спиране
esp2
Превенция на преобръщане при излизане от пътя

stopassist
Спирачен асистент (BAS)

Спирачният асистент помага дори на хора с крехко телесложение да приложат достатъчно спирачна сила в случай на аварийно спиране. Упражнената върху спирачния педал сила се измерва електронно и се допълва автоматично, при необходимост, за предотвратяване на катастрофа.

rollassist
Активна защита срещу преобръщане (ARP)

Системата ARP се намесва тогава, когато страничните сили, действащи върху автомобила, станат прекалено големи, например при рязка маневра или обратен завой. В този случай, ARP регулира мощността на двигателя и спирачната сила така, че да задържи автомобила прав.


safety tyres
Система за следене на налягането в гумите

Системата за следене на налягането в гумите Tyre Pressure Monitoring System (TPMS) постоянно мери налягането в гумите и когато установи нередност, отправя към водача предупреждение, съответстващо на степента на спешност.

safety parking
Система за разпознаване на препятствия

Четирите сензора на задната броня намаляват до минимум „мъртвата зона​​“ в полезрението на водача и предотвратяват инцидентите при паркиране. За още по-добър външен вид, цифровите датчици могат да са боядисани в цвета на бронята.


Детска сигурност Без компромис!

babyseat
Isofix котви и автоматично заключване на вратите

Всички ние сме загрижени за сигурността и безопасността на нашите деца. Системата ISOFIX предлага по-сигурен и лесен начин за инсталация на детски столчета в автомобилите. Международният стандарт ISOFIX е приложен и в Rexton W за безкомпромисна сигурност и комфорт на детето. За още по-надеждна защита на всички пътници, системата за автоматично заключване на вратите се задейства при достигане на скорост от 50 км/ч.


baby lock
ISOFIX котва за детско столче
safety locks
Автоматично заключване на вратите

Забележка: Уверете се, че децата са правилно закопчани в детското столче, седалка или предпазен колан - което осигурително средство е подходящо за тяхната възраст, височина и тегло.


Технически спецификации

Свали техническите данни в PDF формат
Двигател 220 e-XDi
Скорости 6MT 7AT
Задвижващи колела 4WD
Двигател Гориво - Дизел
Горивна с-ма - Комън рейл, високо налягане, директно впръскване
Обем cc 2'157
Диаметър x Ход mm 86.2 x 92.4
Компресия - 15.5:1
Цилиндри - 4, редови
Постижения Макс. мощност kW/rpm 131/4'000
PS/rpm 178/4'000
Макс. върт. момент Nm/rpm 400/1'400~2'800
Макс. скорост km/h 192 187
Задвижване Задвижвани колела - Двойно предаване (4x4) с демултипликатор и заключване
Скоростна кутия - Ръчна, 6+1 скорости Автоматична, Мерцедес-Бенц E-Tronic 7+2 ск.
Окачване предно - Двойно независимо с винтови пружини и газови амортисьори. Стабилизираща щанга.
задно - Многоточково или независимо IRS с винтови пружини и газови амортисьори. Стабилизираща щанга.
Управление - Хидравлично сервоуправление
Спирачки предни - Дискови, вентилирани
задни - Дискови (вентилирани при независимо задно окачване)
Джанти - Лети, 7.5J x 18
Гуми - 255/60 R18
Габарити Дължина mm 4'755
Широчина mm 1'900
Височина mm 1'785 (1'840 с релси на покрива)
Междуосие mm 2'835
Стъпка отпред mm 1'570
отзад mm 1'570
Надвес отпред mm 885
отзад mm 1'035
Мин. пътен просвет отпред mm 250
отзад mm 216 IRS:260
Мин. радиус на завой m 5.7
Ъгъл на атака отпред deg 28.0
Ъгъл на атака отзад deg 25.5
Ъгъл на наклон deg 22.5
Места за сядане, вкл. на водача броя 7
Тегла Макс. тегло kg 2'710
Нето тегло kg 1'984~2'069 1'995~2'090
Макс. тегло на ремарке със спирачки kg 2'600
без спирачки kg 750
Гориво Разход извънгр. l/100km 6.0 6.2
градско l/100km 8.7 9.5
смесено l/100km 7.0 7.4
CO2(комбинирано) g/km 184 194
Обем на резервоара l 78
Емисионен стандарт - Euro 6

Забележки:

4WD: Двойно предаване (4x4) с демултипликатор и заключване

Ratola© си запазва правото да прави промени без предварително уведомяване.

rexton w front rexton w side rexton w back