Върхово представяне на пътя и извън него

Високотехнологични функции за подобряване на ефективността и увеличаване на удоволствието от шофирането

Новият Korando Sports притежава един от най-мощните двигатели в своя клас и има теглителен капацитет от 2,300 килограма. Товарният отсек разполага с достатъчно място за транспортиране на ски и къмпинг оборудване, велосипеди и всякаква екипировка, необходима за практикуване на спортове на открито.

Активен дизелов двигател

Мощен и икономичен

Korando Sports 2.2 e-xDi engine

Korando Sports е задвижван от нов турбодизелов двигател с директно впръскване, с работен обем от 2,2 литра и мощност от 178 к.с., отговарящ на европейския стандарт за контрол на вредните емисии Евро 6. Двигателят е разработен така, че да поддържа максимален въртящ момент при ниски обороти, което се изразява в превъзходна ефективност и още по-добра динамика. Максималният въртящ момент се поддържа в диапазона между 1,400-2,800 оборота в минута, където двигателят работи през повечето време, което гарантира и отлично ускорение при изпреварване.

В Корандо Спортс са използвани и нови технологии, които намаляват шума и вибрациите, като по този начин повишaт комфорта при шофиране независимо дали потегляте, ускорявате или намалявате.

Превключете на по-висока скорост

Качествена механична или автоматична трансмисия за всеки стил на шофиране

Korando Sports 6-speed automatic AISIN transmission

6-степенна механична скоростна кутия

Работещата в широк обхват от предавателни числа 6-степенна ръчна скоростна кутия е специално разработена за по-добро начално ускорение. При шофиране по магистрала тя осигурява работа в ниски обороти на двигателя и висока горивна ефективност. Нейната ефикасност и здравина са подобрени чрез оптимизация на смазването, а шумът при смяната на предавките е сведен до минимум чрез съвременни инженерни решения.

6-степенна автоматична скоростна кутия от AISIN (Япония)

Автоматичната трансмисия на водещия японски производител Aisin Seiki осигурява гладко и тихо превключване на предавките. Усъвършенстваният изкуствен интелект следи движението на автомобила и може да предвиди намеренията на водача, докато оптималната смяна на предавките осигурява най-доброто представяне при шофиране с висока скорост, като едновременно с това подобрява разхода на гориво.

Благодарение на ръчния режим Thumbs up (само с 6-степенната АТ) можете да се насладите на динамично шофиране, използвайки бутоните, разположени на скоростния лост и на волана.

Сигурност и лекота на управление

вървят ръка за ръка

Построен върху самостоятелна трислойна стоманена рама, отличителна черта на сериозния оф-роудър, новият Korando Sports предлага много яка структура, защитаваща пътниците в случай на удар. Предотвратяването на катастрофи и стабилността на пътя и извън него са подсилени от електронната стабилизираща програма - рядка екстра при повечето пикапи, но стандартна при Korando Sports - от активната защита срещу преобръщане (ARP) и от асистента за потегляне по наклон (HSA).

Korando Sports ESP

ESP (Електронна Стабилизираща Програма)

Усъвършенстваната Електронна Стабилизираща Програма (ESP) следи пътните условия и положението на автомобила, като има готовност да регулира мощността от двигателя и спирачната сила автоматично, ако водачът изгуби контрол върху мокър или заледен път или заради рязък завой при висока скорост.

TPMS

Системата за следене на налягането в гумите (Tyre Pressure Monitoring System) постоянно мери налягането в гумите и когато установи нередност, отправя към водача предупреждение, съответстващо на степента на спешност.

Независимото предно окачване на Korando Sports е мъдро съчетано с 5-звенно задно окачване.


Part-time 4WD: Автентичното SUV преживяване

Непостоянното 4х4 задвижване е просто и лесно за употреба. При нормални пътни условия автомобилът е задвижван само от задните колела, което намалява разхода на гориво заради по-малкото сцепление с пътната настилка. Водачът може да превключи в режим на двойно предаване в движение винаги когато има нужда от допълнителна тяга.


Korando Sports 2WD Mode

Нормални пътни условия

2WD - задно предаване

При нормални пътни условия 100% от въртящия момент на двигателя се предава на задните колела, така че Korando Sports да се движи в най-икономичния режим.


Korando Sports 4WD Mode

Заснежени и заледени пътища

4WD - двойно предаване

Щом възникне нужда от допълнителна тяга, водачът може да превключи на двойно предаване без да се налага да спира автомобила. Този режим намира приложение и при тръгване от стръмен наклон, позволявайки на Корандо Спортс да потегля плавно и безопасно всеки път.


Korando Sports 4WDL Mode

Хлъзгави склонове и тежки оф-роуд условия

4WD Lock - 4х4 със заключен диференциал

Режимът 4WD lock с ръчно заключване на централния диференциал принудително разпределя мощността между предните и задните колела при скорост до 40 км/ч. Заключващият се диференциал е задължително изискване за всеки къмпингар или любител на природата, тъй като е широко използван за теглене на лодки или движение по скалисти терени.