Дизайнерска концепция

Класен автомобил с повишена проходимост

Korando въведение

Нова платформа, нов дизайн, нови двигатели – нашият нов "Gangnam style" Корандо внася свеж полъх в пазара на компактните кросоувъри. Южнокорейският SUV специалист SSangYong представя разнообразни и значими иновации в своето четвърто поколение Корандо, което олицетворява модерния и динамичен градски шик. Съчетвайки в себе си нисък разход на гориво с висока ефективност, привлекателната визия на стилен семеен хечбек с приключенския дух и проходимостта на SUV, Корандо задоволява изцяло нуждите на съвременния човек.

Елегантният SUV дизайн с перфектни пропорции е създаден в Италия от Джорджето Джуджаро, който е признат за най-добрия съвременен автомобилен дизайнер. Всичко в стила на Корандо е замислено така, че да подчертае мощната и надеждна AWD-проходимост. Внушителната харизматична предница на Корандо, решителната линия на ъгловатите фарове, спортната радиаторна решетка, изразителните въздухозаборници, заедно с хромираните елементи и характерни калници допълват динамичния профил.

Изискан универсален стил

привлекателен и комфортен за всеки

Korando дизайнерски концепт

Дръзка атлетична форма

Двуцветната задна част с двоен ауспух съвършено подчертава динамичния образ на този спринтьор. Характерна линия се спуска от фаровете към стоповете, следвайки плътно контурите на купето, за да обрисува съвършенната атлетична форма на Корандо. Екстериорът на Корандо впечатлява с агресивните графични елементи, които допълнително подсилват концепцията за мощ, облечена в елегантност.

Корандо интериор

Интериор в Дзен стил

Интериорът на Корандо отразява източния дух на умереност и финес. Изключително стилното арматурно табло е вдъхновено от крилете на танцуващ жерав, а инструментният панел, съставен от два големи циферблата, разделени от дигитален дисплей, е изчистен и лесен за разчитане. Дизайнерите на Корандо са успели да оптимизират пространството така, че да постигнат максимален комфорт и практичност в един висококачествен интериор, ориентиран към водача.


Проектиран и разработен за високоекологична ефективност, Корандо предлага невероятна икономия на гориво и ниски емисии на въглероден двуокис. Доказаната сила и безопасност, които са в гените на един истински SUV, заедно с комфорта и изискаността на премиум марка като SSangYong, превръщат Корандо в най-доброто предложение в класa на компактните SUV.

Славна история

Корандо е водещият SUV бранд в Южна Корея, въплъщение на страст и мечти повече от 40 години. Нещо повече - Корандо е носител на титалата "Най-дълго просъществувал Корейски бранд", записана в книгата на рекордите на Гинес.

  • Легендата Корандо води началото си от 1947 година с първото поколение, съзададено в сътрудничество с AMC (American Motor Company).
  • През 1983 година второто поколение Корандо отваря нова глава в историята на корейските SUV автомобили. На базата натрупаните знания и опит в резултат от вноса и производството на модели Jeep, Ssang Yong Motor Company представя различни версии на автомобила.
  • През 1996 е усвоена технологията на дизеловия двигател Mercedes-Benz и в резултат на това третото поколение на Корандо претърпява пълна промяна.

Сега Корандо се стреми да бъде признат като SUV от световна класа. Четвъртото поколение на Корейската SUV икона идва с нова платформа, ново купе и интелигентен набор от нови двигатели.